Energieffektiv.com

”Skövde solcellspark visar vägen för ny teknik”

Solenergipriset 2016 har tilldelats Västfastigheter för Skövde solcellspark och samarbete inom Sol i Väst som letts av Hållbar utveckling Väst och Skövde kommun. Hedersomnämnande går till BAE Systems Hägglunds för solcellsfasad på produktionshall i Örnsköldsvik, Bright Living för Brf Kristallen, Vätterhem för Råslätt och utmärkelsen Årets prestation gick till Eneo Solutions för deras affärsmodell.

Årets anläggning 2015 tilldelades Västfastigheter för Skövde solcellspark, med följande jurymotivering:

”Anläggningen visar hur en stor offentlig verksamhet kan visa vägen för ny teknik genom en målmedveten, långsiktig och politiskt förankrad satsning. Med två olika typer av installationer – på stora plana tak och skärmtak på stora parkeringar – utnyttjas den stora fastigheten på ett bra sätt. Beslutet om en fortsatt utbyggnad med fokus på driftsäkerhet och kostnadseffektivitet gör Skövde solcellspark på Skaraborgs sjukhus Skövde till ett föredöme med ett stort exponeringsvärde.”

Eneo Solutions tillhandahåller ett nytt sätt för fastighetsägare att investera i solceller.

– Behovet av nya affärsmodeller som förenklar för fastighetsägaren är stort när regelverket kring solcellsanläggningar på större fastigheter är allt annat än enkelt. Eneo Solutions är först i Norden med att erbjuda en modell där fastighetsägaren hyr sin anläggning, skriver juryn i sin motivering.

Inlägget ”Skövde solcellspark visar vägen för ny teknik” dök först upp på EEF.

Källa: Eef.se

2016-04-14