Energieffektiv.com

Tänk om du blir ett energimedvetet proffs?

Affisch

Varför är kanske den första frågan som ställs? Svaret är enkelt, vi måste alla börja agera för att minska vår energianvändning så vi kan bibehålla den standard vi har idag samtidigt som vi säkerställer framtidens behov av energianvändning.

Idag går det inte att undgå den debatt som pågår om vår energi. Hur vårt användande av fossila bränslen måste minskas och samtidigt hur vi ska nyttja förnyelsebara energikällor som inte påverkar jorden på ett negativt sätt.

EU har tagit fram energieffektiviseringsdirektivet (EED) och Sverige har beslutat att direktivet gäller från och med 1 juni 2014. Här finns lagförändringar och direktiv som är direkt anpassade för att verka för minskad energianvändning inom Sverige. I och med EED kommer vi att bli involverade oavsett om vi vill eller inte i framtiden.

Några exempel på vad EED innehåller är:

  • Möjligheten att individuellt mäta energianvändning av vatten, el , värme, gas mm för hyresgäster.
  • Företag som omsätter mer än 500 miljoner kronor eller är mer än 250 anställda ska anlita en oberoende certifierad energikonsult och genomföra energikartläggning med konkret handlingsplan. Energikartläggning ska ske vart fjärde år.

Ahlsell har med sitt koncept energieffektiv skapat möjligheter för dig att bli bättre på energieffektivisering både i smått som i stort, vare sig du är installatör eller slutkund.

Är du en installatör som vill vara med på framtidståget och arbeta med energismarta lösningar och produkter? Då kan utbildningsprogrammet Grön installatör vara något för dig. VI ger dig en uppdatering om den allmänna samhällsdebatten, ändrade kundkrav, LCC-kalkyler, marknadsföring med mera. Läs vidare under fliken Grön Installatör.

Arbetar du inom fastighet eller industri kan du dra nytta av våra:

  • Energisamarbeten där vi tillsammans med en partner hjälper dig att hitta en arbets- och finansieringsmodell som gör att du kan energieffektivisera utan att investera allt på en gång.
  • Energiråd där du kan hitta smarta tips och lösningar som hjälper dig att sänka energianvändningen!
  • Gröna installatörer som hjälper dig att utföra energieffektiva åtgärder med långsiktiga effekter på din energinota.

Våra produktleverantörer som är våra partners hittar du på den här sidan och där du kan ta kontakt med dem om just ditt problem.

Kort sagt så hittar du det mesta här som hjälper dig att bli ett energimedvetet proffs!

Fler nyheter

Energieffektiva nyheter

Aktiviteter med EEF i höst

Under hösten anordnas en hel del aktiviteter för både beställare och leverantörer av energitjänster. Nätverksdag för energibolag med energitjänster EEF […]

Energieffektiv.com 2018-06-18

PartnersVåra partners med energieffektiva produkter